ELEVİT DOMUZ KATKISI NEDENİ ILE MUADİL ARAMA ÇALIŞMALARI – 2

Daha önce şu üç yazıda (ilk yazı – ikinci yazı üçüncü yazı/ üstlerine tıklayarak açabilirsiniz)  Elevit ilacında yer alan domuz katkısının teyit edildiği, ilgili birimler ile Bakanlıkların cevapları ve muadil arama çalışmalarının birincisi yer almaktadır.

Şimdi ise ikinci muadil çalışma için incelediğim ve yurtdışı yazışmalar yaptığım Blackmores Pregnancy & Breast-Feeding Gold ilacından bahsedeceğim.

İlaç Avustralyada üretiliyor. Türkiyede yok diye tahmin ediyorum. Firmaya, Bayer firmasının Elevit ilacında domuz katkısı olduğunu, kendi ürettikleri ilaçta domuz katkısı olup olmadığını sordum. Gelen cevap karşısında şaşkınım açıkçası. Firmadan gelen cevapta;

1- Blackmores Pregnancy & Breast-Feeding Gold adlı ilaçlarında inekten üretilen bir jelatin olduğu,

2- Jelatini üretimi ile ilgili Helal sertifikaları olduğu.

3- Tedarik zincirlerinin kompleks bir yapıya sahip olmasından dolayı, dürüstçe söylemek gerekirse Helal sertifikası elde etmenin çok ama çok zor olduğunu, FAKAT Blackmores firması olarak belirli sayıda ürünler için Helal sertifikasını koruyabilmek için sıkı çalıştıklarını,

4- Ve daha detaylı bilgiler için şu linkleri ziyaret edebileceğimi yazmışlar. http://www.blackmores.com.au/products/pregnancy-breast-feeding-gold – http://www.blackmores.com.au/learning-centre/article/halal-products

Gerçekten inanılmaz. Ülke olarak, Müslüman bir ülke olarak, Bakanlık ve DİB düzeyinde “Helal sertifikası olan ilaçlar şunlar” diye bir listemiz dahi yokken. Avustralyalı bir firma, ürünlerinde Helal sertifikası alıyor. Helal sertifikası olan ürünlerini ayrıca listeliyor ve bunları korumak adına çalışıyor. 

Firmanın Helal sertifikasını verdiğini tespit ettiğim Al-Imanı biraz araştırdım. Yine Avustralyada 1990 yılında Islamic Coordinating Council of Australia Inc. olarak kurulmuş. Şimdi adı Al Iman Islamic Society Inc. Geçerli ve doğru bir yapı gibi gözüküyor açıkçası. Daha detaylı incelemek isteyenler için sitesi http://www.aliman.com.au/index.php

Yani iş daha da inanılmaz bir hale gelerek, Türkiye gibi müslüman bir ülkede olmayan bir yapı ortaya çıkıyor. Devlet konrolünde ve devletin yasalarına bağlı, ancak sivil bir yapısı olan bir Helal sertifika vermeye yetkili bir firma var Avustralyada. Buraya kadar tamam belki, ama ilaçlara dahi helal sertifikası verecek düzeye gelmişler. Ülkem için daha çok üzülmeye başladım. 

Firmanın verdiği bilgiler ve bir kaç ufak araştırmam bunlar. Aşağıda firmanın cevabı ve benim sorum, noktası ve virgülüne dokunulmamış şekilde yer almaktadır. 

Şunu rahatça söyleyebilirim artık. Doktorların su gibi yazdığı Bayer firmasının domuz katkılı ELEVİT adlı ilacına mecbur değiliz gibi gözüküyor.

blackmores cevap

Standart

ELEVİT DOMUZ KATKISI NEDENİ ILE MUADİL ARAMA ÇALIŞMALARI – 2” üzerine 3 yorum

  1. Geri bildirim: ELEVİT DOMUZ KATKISI NEDENİ ILE MUADİL ARAMA ÇALIŞMALARI – 3 | İşİnde, gücünde, heyecan peşİnde!

  2. Geri bildirim: İlaçlar, Sağlık Bakanlığı, Elevit ve Domuz! | İşİnde, gücünde, heyecan peşİnde!

  3. ebru kartal dedi ki:

    Elevit kullanınca dilim şişti petibör bisküvi yiyince oldugu gibi
    bayer firmasını aradım sağlık bakanlığına şikayet ettim.
    Verdikleri cevap çok komikti
    Bayer: ilacın diş kısmı domuz jelatin olmak zorunda sağlık bakanlığından izinliyiz. alerji yaptıysa kullanmayın dediler.
    Sağlık bakanlığı: sığır in kemiklerinden elde ediliyormuş (elde EDILIYORMUŞ) zararsız dedi 🤔
    ve ben vücudumun kabardığı ile kaldım. TÜRKIYE burası…..

    Beğen

Yorum bırakın